Informace o soupravě:
·         Účelem testu je odhalení potravinových intolerancí (ne však alergií), které mohou způsobovat dlouhodobé nespecifické potíže (dyskomfort v krajině břišní, nadýmání; extraintestinálními projevy mohou být nadváha, bolesti hlavy či migréna, poruchy spánku, náchylnost k infekcím, kožní potíže a celkové neprospívání).
·         IgG4 protilátky je výhodnější stanovovat u pacientů, u kterých jsou prokázány nebo je podezření na klasické alergické symptomy (alergie na prach, pyly, ale i potraviny) a tím pádem zvýšenou hladinu IgE protilátek v krvi.
·         Souprava je určena pro 4 pacienty. V každém stanovení je obsaženo 20 potravinových antigenů a 4 standardy. 
·         Seznam antigenů: arašídy, banán, celer, jahoda, ječná mouka, kari, kiwi, kravské mléko, lískový ořech, mrkev, pepř, pomeranč, pšeničná mouka, rajče, sezam, sójové boby, treska, vaječný bílek, vepřové maso, žitná mouka.
Stručný pracovní postup:
1.       Ředění vzorku séra/plazmy (1:101). 
2.       Dávkování standardů, kontrol a ředěných vzorků.
3.       Inkubace 60 min. při laboratorní teplotě. 
4.       Odsátí a promytí jamek 3 krát.
5.       Dávkování Konjugátu.
6.       Inkubace 30 min. při laboratorní teplotě. 
7.       Odsátí a promytí jamek 3 krát. 
8.       Dávkování jednosložkového substrátu (PNPP). 
9.       Inkubace 60 min. při laboratorní teplotě. 
10.   Dávkování Zastavovacího roztoku (H2SO4). 
11.   Fotometrické měření při 450 nm. 
Vyhodnocení testu:
·         Vyhodnocení testů potravinových intolerancí umožňuje jednoduchý hodnotící nástroj založený na speciálně navrženém Excelu.
·         Výsledky se zobrazí v podobě barevného sloupcového grafu. Zelená značí nízkou, nebo žádnou hodnotu protilátek v krvi a tedy konzumaci bez omezení. Červená naopak indikuje vysokou hladinu protilátek v krvi a nabádá k vyloučení dané potraviny z jídelníčku.
 
					
					
